Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen kapunyitót vegyek? Válasszon úgy kapunyitót, mint egy profi!

Milyen kapunyitót vegyek? Válasszon úgy kapunyitót, mint egy profi!
Szeretné automatizálni a kapuját egy kapunyitóval? Segítünk a választásban.

Szeretné végre úgy kinyitni a kapuját, hogy nem száll ki az autóból? Szerencsére van megoldás, ez pedig az elektromos tolókapu . A kapunyitók hozzájárulnak a kényelmes és biztonságos otthon kialakításához. Mutatjuk, hogyan választhat közülük szakszerűen.

Adatok, melyekre biztosan szüksége lesz a kapunyitó válogatásnál:

  • kapuszárnyak hossza és szélessége,
  • kapu súlya.

 

Alapkövetelmény, hogy csak könnyen mozgó kapura vásároljon nyitót.

Azt tudjuk, hogy a tápfeszültség minden esetben 230V. A motor vezérlőfeszültsége 230V vagy 24V lehet. De melyik a jobb? A fedettség alapján válasszon. Ha a kapu fedett, a motor 230V legyen, de ha a fedettség csak 50% alatti, jöhet a 24V.

A 24V-os motorokhoz általában jár egy beépített nyomatékhatároló vagy érzékelő, vagyis ha mozgás közben a kapu az infrasorompón kívül akadályba ütközik, megáll, és visszanyit. Ez nagyon szuper tulajdonság, ha van háziállat, és gyerek a családban, de csakis nagyon könnyen mozgó kapuk esetében lesz gyümölcsöző.

 

Kapunyitó szárnyaskapura

Olyan kapunyitót vehetünk rá csak, amely eléri a kapuszárnyat. Ehhez tudnunk kell, hogy milyen mélyen helyezkedik el a kapu forgáspontja, azaz szükségünk van a kapupántnak a pillér belső felétől vett távolságára. Tapasztalataink alapján ez a távolság 0-30 cm közé esik.

Ha nincs fizikai ütköző zárirányban, azaz nem tud valaminek nekimenni a kapu, akkor a drágább kapunyitók közül válogathat. Ez akkor fordulhat elő például, ha lejtő van a kapu után.

Kerülje a csavarorsós meghajtású nyitókat, melyek esetében a csavarorsó és az anya le tud darálódni. Persze idővel, és kell hozzá némi por, valamint eltűnő kenés, de előbb-utóbb megtörténik. A Proteco esetében szerencséje van: a danamid anyag ( speciális műanyag keverék) békén hagyja a menetes szárat, és 10-15 évig is hűen szolgál.

 

A tolókapu és a kapunyitó esete

Ennél a kaputípusnál sokkal egyszerűbb lesz a választása, hiszen csak a kapu súlyát (későbbeikben a szélességét) kell tudnia ahhoz, hogy hozzá illő kapunyitója lehessen.

 

Vajon, melyik kapunyitó gyártótól vásároljak?

Mivel az ár alapján nem igazán lehet elindulni – tehát nem feltétlenül a drágább termék a jobb minőségű –, mi azt javasoljuk, hogy vizsgálja meg a kapunyitó alkatrész ellátottságát. Ha nincsenek pótalkatrészek, vagy irreálisan drágák, fogjon gyanút. Olyan kapunyitó ugyanis nincs, ami sosem romlik el. Ugye Ön sem szeretne komplett rendszercserét?

Ismeretlen, a piacra épp csak betörő gyártótól se nagyon vásároljon, mert még nem bizonyítottak, és drága tanulópénz lehet.

A kedvező árú olasz PROTECO motorok megbízhatóak, és már utángyártott alkatrészeink is vannak, saját szervizzel. A PROTECO szerviz 365 keretében nem hagyjuk cserben! PROTECO termékünk elektronikájára 2 év, mechanikájára pedig 3 év garanciát adunk.

Ha szeretné, ajánlunk beépítőt is. 28 vagyunk jelen a magyar piacon, ISO9001 minőségkezeléssel, és EU EMC szabvánnyal is rendelkezünk.

 

Belemenjek-e használt kapunyitó vásárlásba?

Extra olcsó? Ne fogadja el az ajánlatot! Szinte biztos, hogy nagyon nehezen, vagy nem fog tudni venni mellé alkatrészeket, illetve szüksége lesz hozzá új távirányítóra és vevőegységre, mert képtelenség lesz beazonosítani.

 

Infrasorompó és villogó lámpa – amik nélkül nem létezhet kapunyitó

Persze, csak átvitt értelemben, de érdemes együtt beszerezni őket, hiszen sokkal biztonságosabb lesz így a használata.

Az infrasorompó szemmel láthatatlan ugyan, de annál hasznosabb. Ha pedig sárga villogó lámpát is beszerzünk a csomagba, már távolról látható bárki számára, hogy a kapunyitó működésbe lépett. Igazán kényelmes és biztonságos, ugye? Plusz így tuti, hogy semmilyen értékünkre nem zárjuk rá a kaput...

 

A legkisebb is számít – a kapunyitó távirányítója

Kapunyitóhoz persze távirányítót is keresnie kell. Ha sokat elejti, megázik, ütődik, ne adj isten elveszíti, akkor ezt is cserélni kell, de sokkal jobban bírja a gyűrődést.

A telepítők is minket választanának: 2019-ben a legjobb ár-érték arányú termékeknek minősítették a PROTECO kínálatát.

 

Elektromos kapunyitó áraink igazán kedvezőek.

Segíthetünk a kapunyitó választásban? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Várjuk üzleteinkben az ország 7 pontján, illetve webáruházunkban!