Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit az S-Park sorompóról tudni érdemes

Amit az S-Park sorompóról tudni érdemes

Robusztus kialakítás, időtálló dizájn, kiegészítők garmadája. Ugye már ez is meggyőzően hangzik? Nézzük meg azért kicsit részletesebben is, mit kínál Önnek a PROTECO, ha nagy forgalmú beengedő eszközre van szüksége.

Mint a nevéből is kitűnik, a S-Park sorompót leginkább ipari létesítményekhez tervezték, ettől függetlenül minden olyan nagyobb forgalmú helyen javasolt a használata, ahol a sorompó nagyobb igénybevételnek van kitéve. Lakóparkok, társasházak parkolóházak részére is ideális termék a be-, illetve kiléptetéshez.

Széles méretválaszték

A S-Park ipari sorompót a gyártó két típusban kínálja, melyek csupán teljesítményükben térnek el egymástól A S-park 4-es maximum négy méteres sorompókarig, míg a S-park 6-os hat méteres karig használható.

A 4-es verzió 120 Nm nyomatékkal 2,5 másodperc alatt, míg a nagyobb típus 180 Nm nyomaték mellett 4,5 másodperc alatt zár, illetve nyílik ki teljesen. Mindkét változat 230V tápfeszültséggel és 24V vezérlőfeszültséggel üzemeltethető.

Az S-park sorompók intenzív, folyamatos használatra lettek kifejlesztve, ezért akár 200 nyitásra is alkalmasak óránként - a 4 méteres kar esetén. Ha alaposan utánaszámolunk ez 3 autó beengedése percenként, ami azért már igen szép teljesítmény. Az S-park 6-os verzió óránként 130 nyitásra alkalmas, ha kevesebb használatra van szükségünk.

A porbevonatú inox szekrény előfúrt házzal rendelkezik a fotocellák egyszerűbb felszereléséhez, műanyag bevonattal védve. Állítható mechanikus végálláskapcsolóval, szerelvénnyel van ellátva.

A titok a vezérlésben rejlik

A digitális kijelzővel rendelkező vezérlőegység gondoskodik a sorompó biztonságos működéséről. Az akadályérzékelő funkcióval és egyszerű öntanuló programozással felszerelt vezérlőn beállíthatunk automata, félautomata és lépésről-lépésre zárási módot is. Beépített rádióvevője 96 véletlenszerű- vagy ugrókód tárolására alkalmas a még biztonságosabb működésért.

Beállíthatunk gyors visszazárást, lassítási időt (a végállás előtti lassítás idejét), de iker funkciót is konfigurálhatunk, ami azt jelenti, hogy 2 sorompót működtethetünk egymással szinkronban. Ilyenkor beiktatunk egy mester sorompót, ami addig fogja vezérelni a másikat addig, amíg az akadályt nem érzékel. De természetesen van nyitási és zárási gomb is.

Karbantartási ütemező

Ez a funkció lehetővé teszi a nyitások számának megjelenítését és a következő karbantartási szolgáltatás visszaszámlálásának beállítását.  De akár azt is beállíthatjuk, hogy hány ciklus elteltével történjen a következő szervizelés. Így nem kell azon aggódnunk, hogy sorompónk váratlanul felmondja a szolgálatot, előre tervezhetünk a karbantartási idővel anélkül, hogy meghibásodna a készülékünk.

Beépített akkumulátor töltő

A sorompónyitó szerkezetben két akkumulátor számára is van hely, mert így áramszünet esetében is szünetmentesíthető (aminek működési hossza természetesen az akkumulátor kapacitásától függ). Az energiatakarékos funkcióban az automatika készenléti állapotban van.

Opcionális kiegészítők

Természetesen - mint minden más sorompóhoz - a S-park családhoz is választhatunk opcionális kiegészítőket, amik vagy a biztonságot növelik, vagy kényelemérzetünket erősítik. Ilyen az ütésálló gumi, mely mind a 4 méteres, mind a 6 méteres sorompótípushoz kapható, de felszerelhetjük LED csíkkal, vagy fényvisszaverő matricával is őket. Bal- és jobb oldali kar egyaránt telepíthető a szerkezethez, így könnyedén alkalmazkodhatunk a helyszíni adottságokhoz a beengedésnél.

A biztonságos működést hivatott szolgálni még a fotocella is. Annak érdekében, hogy áramszünet esetén se ütközzön akadályba az áthaladás, szünetmentes akkumulátor szett beüzemelésével segíthetjük az elektronika zavartalan működését.

További kényelmi, biztonsági eszközök még a 4 csatornás távirányító, a tartóvilla, a csuklókaros elem, a szakáll, vagy a hurokérzékelő egy, illetve két csatornás változatban.

Beszerelés

Összeállítása egyszerű, akár egy csavarhúzó és egy villáskulcs is elég hozzá. Amennyiben bizonytalan a sorompó telepítését illetően, vagy nincs meg hozzá a megfelelő felszerelése, kérje képzett szakembereink segítségét. Akár beüzemelésről van szó, akár az évközi karbantartásról, minden esetben számíthat ránk. Mi azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást kapja tőlünk, így minden PROTECO termékünk elektronikájára 2 év, mechanikájára pedig 3 év garanciát biztosítunk.