Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Barry sorompó bemutatása

A Barry sorompó bemutatása

Amikor egy intézmény vagy lakóközösség úgy dönt, hogy sorompót használ a gépjárműforgalom átengedéséhez, sokféle szempontot kell mérlegelnie a megfelelő darab kiválasztásához. Ár, minőség és garancia, ezek a legfontosabb tulajdonságok. Ismerkedjünk meg most a PROTECO ajánlatával, a Barry sorompó termékcsaláddal.

Legyen az telephely vagy lakóingatlan, előbb, vagy utóbb szükség lehet a gépjárműforgalom szabályozására. Ilyenkor kerülnek képbe a különböző kapu- illetve sorompómegoldások, amelyek közül most a PROTECO Barry sorompóval kerülhetünk közelebbi barátságba.

Paraméterek és tulajdonságok

A PROTECO Barry sorompók intenzív lakossági és ipari felhasználásra lettek kifejlesztve. Bal- és jobbkaros változatban is kaphatók, ezért egyszerű az adott ingatlan paramétereihez való igazítása. Ráadásul a teleszkópos karok 3,6 és 6 méter közötti hosszúságra állíthatóak, így akár két sávot is le tudunk fedni egyetlen sorompókarral.

A karok akadályérzékeléssel is rendelkeznek a rácsukódásos balesetek elkerülése érdekében, emellett beépített rádióvevővel is el vannak látva. Típustól függően ezek a sorompók – max. 6 másodperces nyitási idővel óránként 150 és 200 nyitásra is képesek (kar hosszától függően), ami már megfelelő lehet egy intenzív forgalmú telephely, illetve társasház számára egyaránt.

Programozható az automatikus zárási funkció ki-, illetve bekapcsolása. Ha engedélyezett a zárás, a szünetidőt be lehet állítani a potenciométerrel. Beállíthatjuk továbbá azt is, hogy a beépített lámpa álló helyzetben villogjon, vagy sem.

A sorompó beépített villogóval és LED csíkkal van felszerelve a jó láthatóság érdekében. Talán nem is gondolnánk, mekkora jelentősége lehet ennek egy ködös hétfő hajnalon… Rendelkezik a szerkezet továbbá állítható mechanikus és mágneses végálláskapcsolókkal, opcionálisan pedig választható hozzá csuklós kar, távirányító, fotocella, infrasorompó tartó és hurokérzékelő is.

A telepítés sem rakétatudomány

A sorompó telepítése nem ördöngösség, akár saját erővel is megoldható, de természetesen bármikor kérhet segítséget kollégáinktól is.

Az alapbetonhoz rögzítjük a házat, majd ahhoz a sorompókart csavarozzuk fel. Ezután be kell állítanunk a kar vízszintes és függőleges helyzetét egy hangoló csavarral, majd az esetleges „lógást” korrigálhatjuk egy rugó feszítésével.

Ezután még a különböző kiegészítők felszerelése és beállítása van hátra, majd az elektromos bekötés, valamint a beállítás. Amennyiben a kar kiegyensúlyozása után még változtatunk rajta, akkor újra ki kell egyensúlyozni a rugóval. Legvégül a távirányító kódolása és a programozás következik. Apró DIP kapcsolókkal rengeteg paraméter hangolhatunk finomra, illetve automatizálhatjuk a különböző funkciókat.

A PROTECO Barry sorompó felállítása nem túl bonyolult művelet, amit a telepítési útmutató alapján bárki elvégezhet, azonban nem árt némi villanyszerelői és lakatos tapasztalat. Ha ennek híján van, inkább kérje kollégáink segítségét!

A biztonság mindenekelőtt

A legtöbb embernek - amikor áthalad egy sorompó alatt - átfut az agyán a gondolat: jaj, csak most le ne csukódjon! A Barry sorompóknál ez nem történhet meg, ugyanis hurokérzékelővel van ellátva a szerkezet. Ha egy autó megáll a hurok hatótávolságán belül, a sorompó nyitva marad, ha pedig kinyitás után elhagyja a hurok hatótávolságát, az akadály záródik. Így biztosak lehetünk abban, hogy az emelőkar nem fog idő előtt a fejünk fölött lezáródni.

A biztonságos zárást szolgálja az is, hogy kétféle funkció közül választhatunk, ha akadályt észlel a sorompó. Megadhatjuk, hogy a sorompó karja azonnal visszaforduljon, vagy csak egyszerűen nyitva maradjon.

A PROTECO sorompói teljes mértékben megfelelnek az előírt nemzetközi és magyar szabványoknak, így rendeltetésszerű használat során biztonsággal elkerülhetjük az áthaladó forgalom résztvevőinek esetleges sérüléseit.

A garanciáról sem feledkeztünk meg

Egy PROTECO sorompó nem hagy cserben bennünket, de a beüzemelésnél, rendszeres karbantartásnál, baleset utáni javításnál jól jöhet a segítség. Kollégáink garanciaidőben (és azon túl is) törekednek a leggyorsabb és leghatékonyabb javítás elvégzésére. A nálunk vásárolt eszközök elektronikájára 2 év, mechanikájára pedig 3 év garanciát adunk. Esetleges meghibásodás esetén a folyamatos alkatrész utánpótlás is biztosított.